summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/e-post.mdwn
blob: cd9bc2b2e0be08bcaf5a0f525f2324fc902caad5 (plain)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
# Vanliga frågor och svar om att ha sin e-post hos Fripost


Som medlemmar i Fripost har vi en viktig sak gemensam: Vi har ett flertal servrar som vi samarbetar kring. Genom styrelsen har vi utsett några stycken administratörer som har hand om den dagliga driften av systemet åt oss. Mest för att det är svårt om man blir för många administratörer på samma datorer. Desto fler kockar...

Det betyder att vi som medlemmar är ödmjuka inför att saker kanske inte alltid fungerar precis som det är tänkt. Vi tycker det är så viktigt med frihet från andras kontroll och övervakning att vi för att nå dessa mål gjorde avkall på vår bekvämlighet redan i och med det att vi blev medlemmar i föreningen.

Det betyder emellertid inte att saker ska få fungera hur som helst. Alla som har åsikter om hur saker fungerar har rätt att uttrycka dem. Men vi gör det alltid med respekt för varandra och med insikten om att alla som jobbar med Fripost gör det på sin fritid och för att de tycker det är roligt, viktigt eller båda delar.

# Att sätta upp en egen webbmail

De flesta webbmail-programvaror fungerar som en vanlig e-postklient, med skillnaden att de kör i din webbläsare. Det går därför alldeles utmärkt att sätta upp en egen webbmailserver som man kan använda, där man själv kontrollerar vilka plugins m.m. som finns. Man kan så klart gå ett steg längre och bjuda in även andra Fripost-medlemmar att använda ens server!

# Underrubriker

- [[Egen domän på Fripost|e-post/doman/]]