summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/e-post.mdwn
blob: e74e635c530ef33f20ac4db229bde3e30d5defa1 (plain)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Vanliga frågor och svar om att ha sin e-post hos Fripost.

Att ha sin e-post på Friposts servrar är ett privilegium för dig som är medlem och inte en rättighet. Glöm aldrig att våra administratörer och verkligen alla som jobbar med Fripost gör det på sin fritid.

# Egen domän på Fripost

Vi har ju bestämt att alla ska få koppla en egen domän på fripost.org. På den får du ett obegränsat mängd alias som kopplas till din inbox. Vi har inte ännu fixat ett automatiserat sätt att sköta det hela på, men vi har lite idéer.

När du kopplar din egen domän kopplar vi de obligatoriska så kallade RFC-adresserna direkt till friposts administratörer. Detta är abuse@dindomän.se och postmaster@dindomän.se. Dessa adresser måste finnas enligt ett av internets standardiseringsdokument, en så kallad RFC, och ska gå till någon som är lämpad att hantera förfrågningen.

Läs mer om dessa [[här|http://rfc-ignorant.org/rfcs/rfc2142.php]].

# Att sätta upp en egen webbmail

De flesta webbmail-programvaror fungerar som en vanlig e-postklient, med skillnaden att de kör i din webbläsare. Det går därför alldeles utmärkt att sätta upp en egen webbmailserver som man kan använda, där man själv kontrollerar vilka plugins m.m. som finns. Man kan så klart gå ett steg längre och bjuda in även andra Fripost-medlemmar att använda ens server!