summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/inloggning-och-losenord.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'inloggning-och-losenord.mdwn')
-rw-r--r--inloggning-och-losenord.mdwn10
1 files changed, 8 insertions, 2 deletions
diff --git a/inloggning-och-losenord.mdwn b/inloggning-och-losenord.mdwn
index 789eee6..311ab4e 100644
--- a/inloggning-och-losenord.mdwn
+++ b/inloggning-och-losenord.mdwn
@@ -8,11 +8,17 @@ För att logga in på webbmejlen kan du antingen använda hela e-postadressen, t
Lösenordet ändrar du inifrån webbmejlgränssnittet. Logga in på [mail.fripost.org](https://mail.fripost.org), klicka på `Inställningar` och sedan `Lösenord`.
+Tips: om du har skrivit in ditt e-postlösenord på en osäker dator, t.ex. på ett Internetkafé under en resa, är det en bra idé att byta lösenord.
+
## Att välja ett bra lösenord
-Vad bör man tänka på när det gäller val av lösenord? Fyll på med text här!
+Vad bör man tänka på när det gäller val av lösenord?
+
+- Använd inte samma lösenord – eller varianter på samma lösenord – till flera olika ställen, åtminstone inte om ett av dem används till något känsligt såsom ditt e-postkonto.
+- Släng gärna in en siffra här, ett specialtecken där och blanda versaler och gemener, men desto viktigare är att få till en bra längd på lösenordet. Se [den här seriestrippen](https://xkcd.com/936/) för att få en uppfattning om varför.
+- Använd en fri lösenordshanterare, t.ex. GNOME Seahorse, som på ett smidigt sätt matar in krångliga lösenord åt dig. Du behöver då bara memorera ett krångligt lösenord – det som löser upp nyckelringen. Men akta dig för [trojanska hästar](https://sv.wikipedia.org/wiki/Trojansk_h%C3%A4st) och klåfingriga gästanvändare.
-## Att återställa förlorat lösenord
+## Att återställa ett förlorat lösenord
Det är okänt för upphovspersonen till denna text hur man ska gå till väga. Skicka ett e-brev till någon av e-postlistorna och fråga om hjälp.