summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/e-post
diff options
context:
space:
mode:
authoralbin <albin@web>2015-10-27 14:34:02 +0100
committerFripost Admins <admin@fripost.org>2015-10-27 14:34:02 +0100
commit3a83e0c24085d2a97758d1056aab8dbb78c76c1c (patch)
treedc6bd0cd476cd3b733c68d71140ce104ee10bb0d /e-post
parent06d836c6778e47710604d7379f4c94150f3bb3e6 (diff)
språkliga justeringar
Diffstat (limited to 'e-post')
-rw-r--r--e-post/doman.mdwn20
1 files changed, 10 insertions, 10 deletions
diff --git a/e-post/doman.mdwn b/e-post/doman.mdwn
index 41e8b2b..24d2662 100644
--- a/e-post/doman.mdwn
+++ b/e-post/doman.mdwn
@@ -1,8 +1,8 @@
# Egen domän
-Vi har bestämt att alla ska få koppla en (1) egen domän på fripost.org. På den får du ett obegränsat mängd alias som kopplas till din inbox.
+Vi har bestämt att alla ska få koppla en (1) egen domän på fripost.org. På den får du ett obegränsat antal alias som kopplas till din inkorg.
-Detta betyder, att om jag exempelvis äger domänen `skangas.se`, så kan jag koppla den till mitt fripost-konto. På min domän kan jag sedan ha flera olika adresser som går till samma ställe:
+Det betyder att om jag exempelvis äger domänen `skangas.se`, så kan jag koppla den till mitt fripost-konto. På min domän kan jag sedan ha flera olika adresser som går till samma ställe:
skangas@skangas.se -> stefan@fripost.org
kontakt@skangas.se -> stefan@fripost.org
@@ -14,11 +14,11 @@ Proceduren för att fixa detta involverar just nu en del manuellt arbete men vi
# Hur gör man?
- 1. Skicka ett e-brev till `admin@fripost.org` från ditt fripost-konto med den önskade domänen. Inkludera alla eventuella alias i ett rimligt format, t.ex. en lång lista med en e-postadress per rad. Eller ännu hellre alla på en lång rad. Detta gör att det blir möjligt att skicka e-post från Fripost med de önskade adresserna som avsändare.
+ 1. Skicka ett e-brev till `admin@fripost.org` från ditt fripost-konto med den önskade domänen. Inkludera alla eventuella alias i ett rimligt format, t.ex. en lång lista med en e-postadress per rad, eller ännu hellre alla på en lång rad separerade med komma och mellanrum. Detta gör att det blir möjligt att skicka e-brev från Fripost med de önskade adresserna som avsändare.
2. Invänta en bekräftelse på att din domän är tillagd på Friposts system.
- 3. När bekräftelsen har kommit ska [MX-posterna](http://en.wikipedia.org/wiki/MX_records) (MX records) i DNS-tabellen för domänen uppdateras så att de refererar till Friposts e-post-servrar. I de flesta fall kan göras det hos det ombud där domänen köptes. Detta gör att e-post som skickas till den önskade domänen hamnar hos Fripost.
+ 3. När bekräftelsen har kommit ska [MX-posterna](http://en.wikipedia.org/wiki/MX_records) (MX records) i DNS-tabellen för domänen uppdateras så att de refererar till Friposts e-post-servrar. I de flesta fall kan det göras hos det ombud där domänen köptes. Detta gör att e-post som skickas till den önskade domänen hamnar hos Fripost.
Friposts e-post-servrar har de här adresserna:
@@ -27,7 +27,7 @@ Proceduren för att fixa detta involverar just nu en del manuellt arbete men vi
Ett förslag på prioritet för dom olika servrarna är `5`, `10` och `15`.
- Det resulterar i att dom fullständiga MX-posterna ser ut så här som standard (observera punkterna efter server-adresserna):
+ Det resulterar i att de fullständiga MX-posterna ser ut så här som standard (observera punkterna efter server-adresserna):
Subdomän Typ TTL Data
@ MX 7200 5 mx1.fripost.org.
@@ -35,11 +35,11 @@ Proceduren för att fixa detta involverar just nu en del manuellt arbete men vi
Ombudet där domänen köptes har troligen detaljerade instruktionen för hur just deras tjänst ska konfigureras på sin hemsida. Det kan dröja upp till 48 timmar efter att man har ändrat sina MX-poster innan de propagerats över hela internet.
- 4. Till sist måste man ange i webmailen eller sitt e-post-program att den nya adressen ska användas.
+ 4. Till sist måste man i webbmejlen eller sitt e-postprogram ställa in att den nya adressen ska användas.
- I webmailen görs detta genom att loggan in, gå till `Inställning -> Identiteter`, klicka på `+`-tecknet nere till vänster, skriva i namn och ny adress och klicka spara. Den nya adressen kan sedan väljas som avsändare när man skriver ny e-post.
+ I webbmejlen gör du det genom att logga in, gå till `Inställningar -> Identiteter`, klicka på `+`-tecknet nere till vänster, fylla i namn och ny adress och klicka spara. Du kan sedan välja den nya adressen som avsändare när du skriver ny e-post.
- I e-post-programmet Thunderbird görs detta genom att ändra inställningar i `Redigera -> Kontoinställningar -> Fripost-kontot`. Under rubriken `Standardidentitet`, ändra fältet `E-postadress` till den nya adressen. Efter det kommer ny e-post skickas med den nya adressen.
+ I e-post-programmet Icedove/Thunderbird gör du det under `Inställningar -> Kontoinställningar`. Under rubriken `Standardidentitet`, ändra fältet `E-postadress` till den nya adressen. Efter det kommer ny e-post skickas med den nya adressen som avsändare.
Klart!
@@ -47,8 +47,8 @@ Klart!
## Får jag ha fler än en domän?
-Ja, om du vill koppla på fler än en domän, bara skicka ett e-brev till
-admin@fripost.org så ska vi se vad vi kan göra. Men tänka på att
+Ja, om du vill koppla på fler än en domän, skicka bara ett e-brev till
+admin@fripost.org så ska vi se vad vi kan göra. Men tänk på att
administratörerna gör detta på sin fritid :-)
Några medlemmar har valt att donera extra pengar till Fripost som tack