summaryrefslogtreecommitdiffstats
diff options
context:
space:
mode:
authoralbin <albin@web>2016-10-24 20:18:29 +0200
committerFripost Admins <admin@fripost.org>2016-10-24 20:18:29 +0200
commit9573f269f50f4650c7fb33cdd7fa0a61160c8c3e (patch)
treed07d0c8bd1d23bcb5d5f1bc228cfbc9fc06ab04a
parent8b4a6e78b760819f708d18d6d755a07ce964ede9 (diff)
Korr.
-rw-r--r--systemoversikt.mdwn14
1 files changed, 7 insertions, 7 deletions
diff --git a/systemoversikt.mdwn b/systemoversikt.mdwn
index 637789f..1e0f106 100644
--- a/systemoversikt.mdwn
+++ b/systemoversikt.mdwn
@@ -12,22 +12,22 @@ Dom mest grundläggande komponenterna är dom här:
* [Dovecot](https://en.wikipedia.org/wiki/Dovecot_(software)). Det program som lagrar e-post och låter användare ansluta och hämta sin e-post. Det använder kommunikationsprotokollet IMAP. Det körs på en egen server.
-* [Postfix](https://en.wikipedia.org/wiki/Postfix_(software)). Det program som låter användare skicka e-post. Den använder kommunikationsprotokollet SMTP. Det körs på en egen server.
+* [Postfix](https://en.wikipedia.org/wiki/Postfix_(software)). Det program som låter användare skicka e-post. Det använder kommunikationsprotokollet SMTP. Det körs på en egen server.
-* [Roundcube](https://en.wikipedia.org/wiki/Roundcube). Det program som sköter webbmejl--systemet. Det kommunicerar med Dovecot- och Postfix-servrarna för att ta emot och skicka e-post.
+* [Roundcube](https://en.wikipedia.org/wiki/Roundcube). Det program som sköter webbmejlsystemet. Det kommunicerar med Dovecot- och Postfix-servrarna för att ta emot och skicka e-post.
-* [OpenLDAP](https://en.wikipedia.org/wiki/OpenLDAP). Den program som sköter inloggning och hanterar användare och lösenord. Det körs på en egen server.
+* [OpenLDAP](https://en.wikipedia.org/wiki/OpenLDAP). Det program som sköter inloggning och hanterar användare och lösenord. Det körs på en egen server.
-* [Ansible](https://en.wikipedia.org/wiki/Ansible_(software)). Detta problem är ett verktyg som används för installation och konfiguration av systemet. Konfigurationen består av ett antal inställningsfiler som lagras i [Friposts Git-förråd](https://git.fripost.org/fripost-ansible/). All information om hur systemet ställs in finns i inställningsfilerna. För att förstå i detailj hur systemet sitter ihop och fungerar kan man läsa inställningsfilerna.
+* [Ansible](https://en.wikipedia.org/wiki/Ansible_(software)). Detta problem är ett verktyg som används för installation och konfiguration av systemet. Konfigurationen består av ett antal inställningsfiler som lagras i [Friposts Git-förråd](https://git.fripost.org/fripost-ansible/). All information om hur systemet ställs in finns i inställningsfilerna. För att förstå i detalj hur systemet sitter ihop och fungerar kan man läsa inställningsfilerna.
-* [Git](https://en.wikipedia.org/wiki/Git). Detta program används för att lagra information, för wikin, hemsidan och konfigurationen. Informationen lagras i ett så kallat förråd (repository på engelska) som [finns tillgängligt här](https://git.fripost.org).
+* [Git](https://en.wikipedia.org/wiki/Git). Detta program används för att lagra information -- för wikin, hemsidan och konfigurationen. Informationen lagras i ett så kallat förråd (repository på engelska) som [finns tillgängligt här](https://git.fripost.org).
* [Ikiwiki](https://en.wikipedia.org/wiki/Ikiwiki). Detta program sköter Friposts wiki. Wikins innehåll lagras i ett [Git-förråd](https://git.fripost.org/fripost-wiki/). Det körs på en egen server.
* [Munin](https://en.wikipedia.org/wiki/Munin_(software)). Ett verktyg som används för övervakning av hur systemet och servrarna fungerar.
-* [Bacula](https://en.wikipedia.org/wiki/Bacula). Ett verktyg för säkerhetskopiering.
+* [Bacula](https://en.wikipedia.org/wiki/Bacula). Ett verktyg för säkerhetskopiering.
# Servrar
-Dom olika komponenterna som utgör systemet körs på ett antal olika sevrar. En lista på dom olika servrarna finns i [Ansible-förrådet](https://git.fripost.org/fripost-ansible/tree/production).
+Dom olika komponenterna som utgör systemet körs på ett antal servrar. En lista på dom olika servrarna finns i [Ansible-förrådet](https://git.fripost.org/fripost-ansible/tree/production).