summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/tillgänglighet.mdwn
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'tillgänglighet.mdwn')
-rw-r--r--tillgänglighet.mdwn23
1 files changed, 13 insertions, 10 deletions
diff --git a/tillgänglighet.mdwn b/tillgänglighet.mdwn
index f170fed..271b574 100644
--- a/tillgänglighet.mdwn
+++ b/tillgänglighet.mdwn
@@ -3,15 +3,20 @@ arbete pågår...
Hur navigerar du på nätet och Fripost sidor om du ser inte? Eller om du ser bara lite? Hur har du tillgång till din e-post? Hur fungerar detta i Fripost? Vad kan vi göra så att vår e-postlösning är fri för alla -- och inte bara för de utan funktionsnedsättning?
#Kommunicera fel man har hittat
-## Använda Fripost trackern
-<a href="http://wiki.fripost.org/tracker/" >Trackern</a>, där man kan anmäla feler som har hittats. Glömmer inte att använda "accessibility" taggen för att identifiera vilken typ av fel det är.
+
+[[Att tänka på vid ärendehantering|http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/bugs.html]]
+
+## Använda Friposts ärendehanteringssystem
+[[Ärendehanteringssystem|tracker]], där du kan anmäla konstigheter som du
+hittat. Glöm inte att använda "accessibility"-etiketten för att
+ange vilken typ av fel det är.
Det är bäst att ha en begränsad fel som du kan beskriva i detaljer så att andra kan förstå vad det är du menar.
-## Använda andras tracker
+## Använda andras ärendehanteringssystem
Om du identifierar någonting som andra projekter har ansvar för, använda deras bug-report system
-* Web gränsnittet är baserad på Roundcube. <a href="http://trac.roundcube.net/wiki">Roundcube's tracker in english</a>
+* Web gränsnittet är baserad på Roundcube. [[Roundcube's tracker|http://trac.roundcube.net/wiki]] (in English)
* Wikin är gjort med iki-wiki
@@ -20,19 +25,17 @@ Om du identifierar någonting som andra projekter har ansvar för, använda dera
#Resources to free software accessibility tools
##Skärmläsare
En vanlig sätt att få tillgång till innehålet på nätet eller mejler via en dator är att använda en speciell program i datoren som ska läsa vad som finns på skärmen. Det finns olika fri skärmläsare beroende på vilken system din dator fungerar med.
-* Orca är en skärmläsare som fungerar med Linux. <a href="https://help.gnome.org/users/orca/stable/">Orca-wikin</a> har information för att börja använda den. Orca är en <a href="https://wiki.gnome.org/action/show/Projects/Orca">projekt inom Gnome</a>.
+* Orca är en skärmläsare som fungerar med Linux. [[Orca-wikin|https://help.gnome.org/users/orca/stable/]] har information för att börja använda den. Orca är en [[projekt inom Gnome|https://wiki.gnome.org/action/show/Projects/Orca]].
* NVDA
##Other...
Put links to recommended programs trackers in the recommanded programs page made from the "recommended programs + övrigt" sections in "konfigurera"
#Resources to check for bugs and fix them
-* <a href ="http://www.accessiweb.org/index.php/accessiweb-22-english-version.html">Link to the Accessiweb references in English</a>
-
+* [[Link to the Accessiweb references|http://www.accessiweb.org/index.php/accessiweb-22-english-version.html]] (in English)
* WCAG v2.0
* Aria
#External groups
-* <a href="http://www.liberte0.org/">Liberté 0 föreningen</a> Länk till en franska förening om tillgänglighet och fri programvara. Resurser kan man också hitta på deras wikin på franska. De har e-post listor, en på franska och en tekniska på engelska.
-
-* <a href="https://2014.rmll.info/schedule?redline=accessibility#schedule">schedule of accessibility redline talks and workshops at LSM 2014</a>
+* [[Liberté 0 föreningen|http://www.liberte0.org/]] Länk till en franska förening om tillgänglighet och fri programvara. Resurser kan man också hitta på deras wikin på franska. De har e-post listor, en på franska och en tekniska på engelska.
+* [[schedule of accessibility redline talks and workshops at LSM 2014|https://2014.rmll.info/schedule?redline=accessibility#schedule]]